Глава УГКЦ у Кракові провів низку зустрічей і презентував свою книгу «Діалог лікує рани»
  • Суб, 17/03/2018 - 09:33

«Хочу дуже сердечно привітати греко-католицьку громаду у Кракові» - такими словами Блаженніший Святослав розпочав свій офіційний візит до Кракова. В аеропорту Главу УГКЦ зустрічав о. Петро Павлище, парох греко-католицької парафії у Кракові, о. Григорій Назар, парох для греко-католиків у м. Горлиці та українська молодь.

Насамперед Предстоятель УГКЦ зустрівся із колишнім архиєпископом Краківським, секретарем св. Івана Павла ІІ кардиналом Станіславом Джівішом, щоб подякувати йому за його вступне слово до книжки-інтерв’ю «Діалог лікує рани». Кардинал сердечно привітав Главу УГКЦ і висловив своє задоволення з того, що Блаженніший Святослав довірив йому написання вступу до дуже актульної книжки.

У вечірніх годинах до костелу св. Катерини Александрійської Чину Августиніанців зійшлося багато українців і поляків, щоб взяти участь у презентації книжки-інтерв’ю Блаженнішого Святослава «Діалог лікує рани». Глава УГКЦ розказав про історію цього інтерв’ю з п. Кшиштофом Томашіком і яким чином зродилася ідея його видання. Він зазначив, що Господь нас сотворив для спілкування-діалогу і ми маємо в ньому потребу, що це спілкування має лікувальну силу і що сучасна людина справді має багато ран, які потребують лікування.

Редактор Католицької Інформаційної Агенції, п. Кшиштоф Томашік заохотив слухачів не просто до читання цієї книжки, але до її вивчення, бо саме в ній можна знайти не просто відповіді на складні життєві питання, але й зрозуміти, як їх лікувати. Ця книга справді спонукує до діалогу з Богом, з ближнім, з неприятелем. В ній можна знайти роздуми над багатьма темами сьогодення, які торкають кожну людину особисто.

Глава УГКЦ окремо зупинився на питанні українсько-польського примирення. Він розповів про ті кроки, які спільно роблять і продовжуватимуть робити у цій справі єпископати Римо- і Греко-Католицької Церков.

На завершення зустрічі Блаженніший Святослав звернувся з особливим словом до численно присутніх українських студентів, які навчаються у краківських вузах із заохоченням після навчання повертатися до України, адже вона їх потребує і чекає.