Глава УГКЦ у Львові прийняв вічні обіти трьох сестер-василіянок
  • Втр, 05/08/2014 - 20:22

5 серпня 2014 року Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Провінційному домі сестер Чину Святого Василія Великого, що у Львові. Під час богослужіння Глава Церкви прийняв вічні обіти у трьох монахинь.

Звертаючись до усіх присутніх під час проповіді, Глава УГКЦ наголосив, що цей день для усієї УГКЦ став великим святом, подібним до Пасхи. «Сьогодні ми тут побачили образ смерті і воскресіння. Адже, коли сестри поклали своє життя перед престолом Господнім, їх накрили похоронною пеленою. Але потім з-під неї вони встали. Таким чином,  ми бачили, що той, хто вірить Богові і віддає усе своє життя Йому, для нього смерті немає», - пояснив проповідник. За словами Першоієрарха Церкви, ці сестри проповідують воскресіння для нашої Церкви і народу.  

Як зазначив у проповіді Блаженніший Святослав, відколи Син Божий став людиною, відтоді небо зійшло на землю і людина вступили на небеса. На його думку, можна жити життям вічним і сьогодні, жити у воскересінні , що є суттю монашого життя. «У світі багато людей думає, що справи духовні - суто приватні і особисті. Але це не цілком так. Бо людина – соціальна суспільна істота. Саме у тіні церковної спільноти можна зустріти Христа і те, що зв’язується на в Церкві землі, буде зв'язане і на небі», - продовжив він.

Звертаючись до монахинь, які прийняли вічні обіти, Глава УГКЦ зауважив, що вони, обіцяючи Богові чистоту, послух і убожество,  не опиралися  на власні людські можливості: «Сам Бог став гарантом того, що ви сповните,  те,  що обіцяли, за умови, що  ви будете молитися. Бо Христос у вас і з вами молиться, і тоді він дасть усе вашій Церкві і нашому народові».