Глава УГКЦ у Львові візьме участь у святкуваннях з нагоди 25-річчя створення першої греко-католицької школи в Україні
  • Чтв, 26/01/2017 - 10:36

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав візьме участь у святкуваннях з нагоди 25-річчя створення першої греко-католицької школи в Україні – Гімназії імені Шептицьких у Львові.

Захід розпочнеться 27 січня Міжнародною науково-практичною конференцією на тему «Демократизація освітньої сфери України: католицька школа» на Філософсько-богословському  факультеті УКУ. Участь у заході також візьмуть: Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Апостольський нунцій в Україні, Христина Манн, президент СЕЕС (Комітет католицької освіти в Європі), Юрій Решетніков, заступник голови Громадської ради релігійних організацій при МОН, о. Кароль Манік, провінційний настоятель отців салезіан в Україні, с. Христофора Буштин, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання, та інші. Під час конференції відбудеться панельна дискусія, на якій її учасники дискутуватимуть про завдання та засоби, які можуть сприяти розвитку християнства та католицької освіти в Україні.

Додамо, під час конференції відбудеться представлення збірника документів про католицьку школу «Чесні громадяни – добрі християни». У виданні містяться документи Католицької Церкви про католицьку освіту і виховання Конгрегації католицької освіти. «Дев’ять документів взагалі вперше перекладені за спеціальним дозволом Конгрегації католицької освіти», - коментує с. Христофора Буштин.

Наступного дня, 28 січня (початок о 10.00), відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія в храмі Пресвятої Євхаристії, а згодом святкування продовжиться урочистою академією «Двадцять п'ять років НВК «Школі-гімназії Шептицьких» в театрі імені М. Заньковецької. На заході  презентуватимуть міжнародний рух «EX-AllievidiDonBosco» («Вихованці св. Івана Боско»), а також відкриють його українську гілку. Наостанок учні Гімназії Шептицьких поставлять мюзикл «Біржа душ».