Глава УГКЦ у Софії Київській разом з Президентом та членами ВРЦіРО помолився за Україну
  • Суб, 25/08/2018 - 09:56

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Софійському соборі у День Незалежності України разом з Президентом України Петром Порошенком та його родиною промовив молитву за Україну.

«Господи Ісусе Христе, – молився Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, – у цей день соборно стаємо перед Твоїм святим обличчям, щоб дякувати Тобі за дар свободи, незалежності й волі нашої держави.

Молимо Тебе, пошли благодать Духа Святого і навчи всіх дітей України любити свою Батьківщину такою жертовною любов'ю, якою Ти полюбив нас.

Надихни серця керівників нашого народу жертовною любов'ю служіння для добра нашого народу.

Пошли силу благодаті нашим воїнам, аби вони могли жертовно виконувати свій святий обов'язок захисту нашої Батьківщини.

На заступників перед Тобою ми прикликаємо сьогодні всіх святих нашого народу, рівноапостольного великого князя Володимира, хрестителя України, святу Ольгу Київську, благовірного князя Ярослава та всіх українських святих.

Стаємо перед обличчями Твоєї Матері - нашої Київської Оранти, благаючи від неї покрову і заступництва для нашого українського Божого люду. Бо Твоє є царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа. Нині, повсякчас і навіки вічні. Амінь».

У «Молитві за Україну», за єдність нашої Батьківщини, мир та злагоду також взяли участь предстоятелі всіх конфесій України та релігійних організацій. Кожен прочитав свою молитву.

На молитовному заході були також Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

Після «Молитви за Україну» Предстоятель УГКЦ узяв участь в урочистому параді «Марш нової армії» з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.