Глава УГКЦ у США бере участь у поминальних заходах з приводу чергової річниці Голодомору
  • Нед, 08/11/2015 - 10:58

У ці дні Блаженніший Святослав з душпастирським візитом перебуває у США. Головна мета його подорожі: участь в урочистій церемонії відкриття Меморіалу жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Меморіал було встановлено 4 серпня 2015 року у центрі Вашингтону, неподалік від Капітолію.

У п'ятницю вранці Глава УГКЦ в каплиці семінарії Святого Йосафата відслужив Божественну Літургію. З ним співслужили Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, владика Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії, о. Роберт Хітченс, ректор семінарії, та інші священики. Літургію своїм співом супроводив семінарійний хор.

Пізніше ввечері, Блаженніший Святослав взяв участь в офіційному відкритті пам’ятних днів вшанування жертв Голодомору у США.

У неділю, 8 листопада, о 9.30 в Українcькому католицькому соборі Прeсвятої Родини Предстоятель УГКЦ відслужить Божественну Літургію, під час якої уся спільнота вірних УГКЦ буде молитися за душі тих, хто загинув під час Голодомору.

Довідка

Семінарія Святого Йосафата була заснована у вересні 1941 року і в ній навчаються семінаристи з чотирьох єпархій УГКЦ в США. З тих пір зі стін цього навчального закладу вийшли багато священиків, які служили в Сполучених Штатах, Канаді та Україні. Деякі з них стали єпископами і служили нашій Церкві в Сполучених Штатах і Україні. Серед них Блаженніший Любомир і Митрополит Стефан (Сорока), а також владики Річард (Семінак), Іван (Бура) і Богдан (Данило).