Глава УГКЦ у зверненні до молоді: «Дерзайте! Мрійте про велике! Великого бажайте!»
  • Птн, 03/04/2020 - 14:14

Будьте певні, Він допоможе. Ісус Христос уже переміг найбільший наш страх і дав нам самого себе як невичерпне джерело надії і життя. У цей день Входу Господнього в Єрусалим відкрийте Йому всю ширину свого серця.

Приймаючи нашого Спасителя в особисте життя, дозвольте Йому повести вас за Собою в те невідоме «завтра», яке саме Він зробить для нас світлим і радісним днем Його Воскресіння.

Закликав Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у традиційному щорічному Зверненні до молоді на Квітну неділю.

Предстоятель УГКЦ зауважив, що незважаючи на сьогоднішні обставини і місце перебування молодих людей, Церква завжди прийде і буде поруч з ними. «Сподіваємося, що її голос, який звучить з екранів різної величини та модифікації, відгукнеться у ваших серцях, підтримає та надихне кожного і кожну з вас», - висловив сподівання він.

Отець і Глава УГКЦ зауважив, що сьогодні світ огорнули непевність і страх. Передовсім створюється враження, що немає сьогодні молодої людини, яка б не трепетала перед невизначеністю, що нависає над нами.

Далі Блаженніший Святослав  підбадьорює: «Вхід до Єрусалиму — це початок нової епохи. У своїх стражданнях, смерті на хресті та Воскресінні Господь уклав Новий Завіт із усім людством… У Тайні Євхаристії Він виразно сказав, що Кров Нового Завіту проливається «за вас і за багатьох»… Це наша гарантія певності в непевні часи!»

Предстоятель УГКЦ пригадав усім досвід людської історії, зокрема Європи другого тисячоліття, в якій після епідемій і подібних потрясінь завжди  змінювався світовий лад. Він висловив припущення, шо сьогодні і ми станемо свідками змін основ сучасних держав, економічних систем і способів організації світового співтовариства.

Наголосивши, що «подальша доля держав, систем і всього світового співтовариства залежатиме передовсім від того, чи цей сучасний світ, який називаємо «глобальний Єрусалим» відкриє свої брами для Бога, що в Христі-Спасителі приносить мир, мудрість і надію».

За його словами  дуже важливо, щоб в оновленний світ молодь ввійшла зі справжніми цінностями, «що роблять людину людиною, і цим, наче зеленими галузками, привітала Спасителя-Месію».

«Лише тоді, коли сучасна молодь заспіває Йому «Осанна», – пише далі Глава УГКЦ до молоді, - цей новий світ стане світом людини і для людини, в якому будуватиметься культура життя, а не смерті, – світом, в якому людське життя, що його цінність ми вкотре для себе відкрили під час епідемії, буде наріжним каменем демократії, міжнародного права та нових глобальних економічних стосунків.», - переконаний духовний лідер молодих українців.

Глава Церкви запевнив молодь, що сьогодні Церква потребує їхньої  креативної та винахідливої допомоги та підтримки як експертів у розвинених сучасних технологіях .«Від імені старших людей Церква сьогодні каже вам: «Щире спасибі!» Продовжуйте і розвивайте своє служіння, дбаючи при цьому про особисту безпеку, скеровуйте свою енергію на тих, хто її потребує».

Також блаженніший закликав з користю проводити час під час карантину: спілкуватися з рідними, слухати родинні історії, відкривати їх для себе. Запевнивши, що сьогоднішня епідемія є «прочуханкою для зарозумілого людства, щоб відсіяти зерно від полови і ще раз усвідомити, що є найважливіше. Криза — це тест на милосердя,  нагода для доброти та служіння. Хочемо, щоб зокрема ви, молоді люди, знали, що ваша Церква-мати проходитиме спільно з вами ці випробування, оточуючи та супроводжуючи вас і ваших рідних своєю неустанною молитвою», - наголосив він.

«Сьогодні, як ніколи, час для найсміливіших ваших мрій: підкорити космос, винайти ліки від раку, подолати епідемії, збудувати справедливу економічну систему, захистити хворих і немічних, шукати альтернативні джерела енергії, сконструювати нешкідливі для планети засоби пересування тощо. Дерзайте! Мрійте про велике! Великого бажайте!», - закликав молодь на завершення свого звернення Глава Церкви.