Глава УГКЦ узяв участь у спільній молитві за жертв Голодомору
  • Пон, 25/11/2019 - 10:43

У День пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років Блаженніший Святослав узяв участь у заходах із вшанування пам’яті невинно убієнних у ті страшні роки.

У церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні також взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, представники дипломатичного корпусу та інші офіційні особи, які скорботною ходою пройшли до скульптури «Гірка пам’ять дитинства» на території Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

Біля меморіального знаку «Свіча пам’яті» предстоятелі Українських Церков спільно помолилися Панахиду за померлими від голоду в 1932-1933 роках.

У своєму слові Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Голодомор – трагедія, якої нормальна людина не побажає навіть своїм ворогам.

По завершенні молитви та виступу Президент оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання, після якої розпочалася всеукраїнська акція «Запали свічку».

У своєму слові до Дня пам’яті жертв Голодомору Блаженніший Святослав зазначив, що у цей день нас переповнюють дуже глибокі почуття. «Найперше – почуття болю за мільйонами невинно убієнних дітей, жінок, старших, тих, які померли з голоду на найродючішій у Європі, чорній українській землі. Також нас переповнюють почуття вдячності до всіх, хто пам'ятає, хто молиться, хто солідарний з українським народом і хто визнає та співчуває нашому болю», − зазначив Глава УГКЦ.