Глава УГКЦ в Івано-Франківську освятив наріжний камінь під будівництво дитячого садочка
  • Птн, 22/12/2017 - 13:36

Будівництво з благословення Патріарха незабаром розпочнеться в Івано-Франкіську на території парафії святих Кирила і Методія. Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав сьогодні, 22 грудня, благословив наріжний камінь під будівництво дитячого садочка «Ковчег».

З самого ранку парафіяльна спільнота та чернеча родина Згромадження Воплоченого Слова перебувала в очікуванні приїзду непересічного гостя – Патріарха Святослава. На подвір’ї святині Главу УГКЦ з гучними оваціями зустрічали діти, а настоятель парафії прп. о. Йосафат Бойко радо запросив Блаженнішого очолити урочисті богослужіння.

Апогеєм свята стала Архієрейська Божественна Літургія, яку звершив Патріарх у співслужінні Митрополита Володимира Війтишина, Владики Тараса Сеньків та чисельного духовенства. В часі проповіді Блаженніший Святослав роздумував над таємницею сьогоднішнього свята – Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії. Патріарх, серед іншого зазначив, що це свято є торжеством перемоги добра над злом та заохотив усіх українців брати учать в цій перемозі.

Після спільної молитви Глава УГКЦ благословив наріжний камінь під будівництво дитячого садочка «Ковчег». Також на подвір'ї Патріарх освятив ікону-мозаїку Фатімської Богородиці. Цікаво, що вона є двосторонньою – з одного боку – Богородиця, а з іншого – Ісус Христос.

«Цей маленький камінь має стати початком великого будівництва на славу Божу та для добра народу України», - зазначив о. Йосафат.