Глава УГКЦ в МЗС Австрії: «Ми цінуємо намагання Австрії дипломатичним шляхом припинити агресію РФ щодо України»
  • Втр, 12/11/2019 - 11:38

11 листопада 2019 року Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час свого візиту до Австрії зустрівся з міністром закордонних справ країни Александром Шаленбергом.

На зустрічі Глава УГКЦ подякував за підтримку України та її територіальної цілісності. Висловив вдячність також за послідовну посередницьку місію, яку виконує Австрія у відносинах як з Україною, так і з Росією, аби зусиллями дипломатії припинити військову агресію Росії проти України.

«Ми дуже оцінили його жест візиту спочатку до України, а потім до Санкт-Петербурга в наступні дні. Бо це чіткий дипломатичний сигнал на підтримку нашої держави», — сказав у коментарі Департаменту інформації УГКЦ Блаженніший Святослав.

Так само сторони говорили роль Церкви, «щоб зробити все для лікування ран, яких завдає війна, щоб  оздоровлювати всі можливі стосунки між людьми і, очевидно, консолідувати український народ, який бажає бачити свою державу як частину європейської спільноти народів».

Того ж дня Глава УГКЦ зустрівся також з депутатами Християнсько-демократичної партії Австрійського парламенту д-ром Гудруною Куглер, головою комітету, який займається правами людини, та Норбертом Сібером, головою комітету, який відповідає за політику сім’ї і родини. Зустріч відбулася на прохання депутатів.

«Найперше ми говорили про християнські цінності в політиці. Говорили про те, що справді успішна держава повинна переймати досвід соціального вчення Церкви, що християни повинні бути активними у політиці і зробити свій внесок у будівництві справедливого суспільства», — розповів Блаженніший Святослав.