Глава УГКЦ відбув до США на Національний молитовний сніданок
  • Втр, 04/02/2014 - 17:42

Сьогодні, 4 лютого 2014 року Божого, Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, на запрошення комісії Конгресу Сполучених Штатів Америки відбув до Вашингтона для участі в 62-му Національному молитовному сніданку з членами Конгресу та Президентом США.

«Щороку члени Конгресу і Президент Сполучених Штатів Америки в єдності з іншими урядовцями, лідерами зі всієї території США, дипломатичною спільнотою та друзями, такими як Ви, з більше ніж 140 країн збираються для ділення в дусі дружби шляхом молитви і подяки. Ця зустріч є тим часом, коли ми можемо забути про наші розбіжності і намагатися побудувати та зміцнити відносини за допомогою нашої любові до Бога і піклуватися один про одного», - сказано в офіційному запрошенні на ім’я Блаженнішого Святослава від Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Як відомо, починаючи з 1953 року, кожного першого четверга лютого політична еліта Сполучених Штатів Америки на чолі з Президентом збирається на Молитовний сніданок. Ця подія організована з метою надати унікальну можливість політичним, громадським і бізнесовим лідерам зібратися разом і налагодити контакти. Національний молитовний сніданок відбувається в одному з фешенебельних готелів Вашингтона. З часу його заснування участь у сніданку брали всі президенти США.

Окрім самого молитовного заходу, у програмі перебування Блаженнішого у США передбачено низку зустрічей із державними службовцями та політикумом цієї країни, а також пастирські зустрічі та богослужіння з чисельними вірними УГКЦ у цій країні.

Марк Розел, викладач Університету Джорджа Мейсона та редактор книги про роль релігії в житті американських президентів, каже: «Національний молитовний сніданок відображає культуру Сполучених Штатів, де кількість віруючих зростає, а не навпаки. І люди прагнуть мати Президента із сильною вірою, їм подобається, що він бере участь у публічних заходах із виявленням релігійності та віри».

У Сполучених Штатах Америки співіснує багато релігій. Тож, за словами Марка Розела,  Національний молитовний сніданок є нагодою для Президента проявити свою релігійність, не ображаючи представників інших конфесій.

За матеріалами Української служби "Голосу Америки"

Джерело: http://news.ugcc.org.ua