Глава УГКЦ відкрив Ювілейний рік подяки за дар життя і служіння Слуги Божого о. Кирила Селецького
  • Чтв, 15/02/2018 - 23:22

«Через зустріч з о. Кирилом люди могли сказати: “бачили очі мої спасіння Твоє!”» - Блаженніший Святослав в Головному домі Згромадження сестер св. Йосифа, ОПДМ, відкрив Ювілейний рік подяки за дар життя і служіння Слуги Божого о. Кирила Селецького

15 лютого 2018 року, на свято Стрітення, Глава УГКЦ відвідав Згромадження сестер св. Йосифа, ОПДМ, у їх Головному домі в м. Львові. Майже всі сестри Української провінції зібралися разом, щоб з благословення Блаженнішого Святослава Шевчука розпочати відзначення 100-ліття з дня смерті свого засновника – о. Кирила Селецького.

Глава УГКЦ звершив Божественну Літургію в монастирській каплиці блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії, де знаходяться їх мощі, у співслужінні о. Олега Олекси та о. Олега Федоренка, СДБ, капелана сестер.

Під час проповіді Блаженніший Святослав розкрив значення зустрічі у події Стрітення. Зустріч праведного Симеона з Христом - це звершення очікування й прагнення ізраїльського народу і всього людства побачити Бога. «Людина, яка створена, щоб бути богоприємцем, сьогодні у храмі сповняє те, до чого була створена.» Це свято – в осерді місії «живої парафії, як місця зустрічі з живим Христом». Людина створена для зустрічі, посередницею якої є Церква.

Отець і Глава УГКЦ відзначив, що зустріч є також центром монашого покликання. Від особистої зустрічі на молитві з Богом випливає кожна харизма і місія інститутів богопосвяченого життя. Закликав сестер бути носіями радості зустрічі з живим Христом.

Переходячи у проповіді до постаті о. Кирила Селецького, Блаженніший підкреслив, що нам потрібно багато Селецьких, які б могли запалити стільки молодих сердець до всецілої посвяти на службу Богові. Слуга Божий «перевершив те, що сьогодні би наші владики хотіли здійснити»: щоб через кожного священника зродилося хоча б одне покликання до священичого й монашого служіння. Тоді наша Церкви би «світилася», а монастирі були б переповнені. З парафії о. Кирила (села Жужеляни й Цеблів, Сокальщина) вийшло 10 священиків, 26 сестер Служебниць і 10 сестер Йосифіток. «Його плідність походила від глибокої зустрічі з Господом. Через зустріч з о. Кирилом люди могли казати: “бачили очі мої спасіння Твоє”».

На закінчення проповіді Блаженніший Святослав подякував сестрам за віддане служіння і побажав, щоби «Стрітення» у їх спільноті «ніколи не закінчувалося, а стало притягальною силою для багатьох».

Головна Настоятелька Згромадження с. Єлисавета Бігун подякувала Главі Церкви за пастирський візит і подарувала на пам'ять медаль Ювілейного року о. Кирила Селецького та ікону блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії.

Відзначення Ювілейного року подяки продовжиться у місцях пов‘язаних із життям і служінням Слуги Божого. Основне святкування відбудеться в день смерті о. Кирила 28 квітня 2018 року в с. Цеблові, місці його довголітнього служіння й упокоєння.

с. Євфросиня Сеник, Згромадження сс. св. Йосифа, ОПДМ