Глава УГКЦ відповів Кирилу: Церква - з народом, приїжджайте на Майдан
  • Срд, 08/01/2014 - 12:43

Глава Української греко-католицької Церкви Святослав Шевчук бачить принципову різницю у поглядах глави РПЦ патріарха Кирила та глави УПЦ Московського патріархату митрополита Володимира на діяльність прихильників євроінтеграції в Києві. Про це 7 січня Шевчук заявив в інтерв'ю "5 каналу", відповідаючи на запитання "про досить критичну оцінку Євромайдану патріархом Кирилом".

"Я б не хотів коментувати слова патріарха сусідньої країни. Але я б хотів звернути увагу на позицію Його блаженства митрополита Володимира, яка абсолютно збігається з позицією всіх Церков України. Церква - з народом. Церква, яка є джерелом не тільки учительства, моральних законів, але також джерелом миру. Є тим містком, я б сказав, згоди. Церкви сьогодні хочуть бути каталізатором суспільного діалогу, для того щоб не допустити ескалації насильства в Україні, і тут ми всі разом, і абсолютно згодні", - зазначив глава УГКЦ.

"Я б запропонував жителям Півдня та Сходу все-таки приїхати на Майдан і відчути ті настрої, які там були. Сьогодні протест, який там проявляється, є своєрідним горном, в якому очищається Україна, а, з іншого боку, народжується нове українське суспільство. Я думаю, сьогодні дуже багато людей не знають правди, правди про те, що насправді відбувається на Майдані. Я б порадив людям не боятися використовувати всі свої права і свободи, і бажаю бути вимогливими і до влади, і до політиків, не боятися вільно маніфестувати, висловлювати свої переконання, і, таким чином, знати те, що сьогодні відбувається в українському суспільстві", - додав глава УГКЦ.

Нагадаємо, глава РПЦ Кирило вважає, що останні політичні події в Україні несуть у собі "загрозу громадянської конфронтації і поділу нації".

Джерело: http://newsru.ua