Глава УГКЦ відслужив Панахиду за упокій Євгена Сверстюка
  • Срд, 03/12/2014 - 19:10

Пан Євген був сповнений Божим Святим Духом. Його слово сповнене силою, відвагою. Його безкомпромісність у протистоянні проти зла в різних його формах. Його заклик до боротьби за повну свободу свого народу і своєї держави.

Ці слова сказав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час Панахиди в храмі Різдва Богородиці УАПЦ, висловлюючи співчуття, жаль і смуток від себе та від імені всієї Української Греко-Католицької Церкви.

«Відійшов у вічність великий син українського народу. Син, який справді всім своїм життям жив для Бога і для України. Терпів за вільну Україну. Молився і жертвував усі свої таланти для нашого народу», − відзначив Архиєрей.

Глава Церкви пригадав, як останній раз мав нагоду спілкуватися з паном Євгеном. «Він дуже поспішав доїхати до Львова й промовити слово на святі з нагоди легалізації Української Греко-Католицької Церкви. Як він дякував Богові, що зміг прибути і сказати до нас своє слово», − розповів Предстоятель УГКЦ.

«Сьогодні, − каже Блаженніший Святослав, − ми просимо Господа Бога, щоби прийняв у свої обійми свого вірного сина. І сьогодні перед нами стає велике завдання – зберігати не лише пам'ять про спочилого слугу Божого, але й дивитися на його життєвий шлях усім нашим життям, нашою працею, нашою молитвою. Вічная йому пам'ять!»