Глава УГКЦ відвідав посілість, яку придбав митрополит Андрей Шептицький
  • Срд, 18/09/2019 - 17:26

Неподалік від Риму, у м. Гроттаферрата, розташована посілість, яку у 1932 році для потреб УГКЦ придбав митрополит Андрей Шептицький. У вівторок, 17 вересня, Блаженніший Святослав відвідав «Вілла Андреа», до якої нещодавно переїхали монахи студити.

Зустрів Главу УГКЦ ієромонах Орест Козак, який ознайомив Блаженнішого Святослава з посілістю та розповів про необхідні заходи для її відновлення. Предстоятель УГКЦ висловив монахам студитам підтримку у справі відновлення монашого життя у Гроттаферраті та наголосив: «Місія, яку започаткував мій попередник митрополит Андрей Шептицький і втілював у життя патріарх Йосиф Сліпий і сьогодні є надзвичайно важливою для нашої Церкви».

Додамо, що «Вілла Андреа» стоїть на березі мальовничого озера Альбано. Будинок був придбаний як «княжий дар» для студентів, які приїжджали з України на навчання до Риму. На знак подяки за цей дар студенти назвали посілість іменем митрополита Андрея, а невдовзі на його честь було встановлено погруддя. Сьогодні, з приходом монахів студитів з України, «Вілла Андреа» повертає свою історичну місію в житті УГКЦ.