Глава УГКЦ відвідав спільноту св. Егідія у Римі
  • Срд, 26/02/2020 - 14:36

24 лютого Блаженніший Святослав очолив молитву св. Егідія в базиліці Святої Марії на Трастевере у Римі. Для духовних роздумів Глава УГКЦ запропонував учасникам молитви євангельську притчу про бідну вдову (Лк. 18, 2-8).

Коментуючи притчу з Євангелія від Луки про бідну вдову, яка своєю наполегливістю змогла добитися справедливості від нечесного судді, Блаженніший Святослав наголосив: «Україна щоденно стукає у двері могутніх цього світу, просячи справедливості. Війні, яка триває в нашій країні, досі не видно кінця; наш народ продовжує взивати про справедливість та мир. І саме в цій ситуації ми зрозуміли, що лише Господь є нашою надією на справедливість».

Після молитви Глава УГКЦ обговорив з провідниками спільноти ситуацію в Україні необхідні заходи для подолання гуманітарної кризи, яка виникла внаслідок війни на Сході.

Додамо, що спільнота св. Еґідія є міжнародною громадською організацією, яка займається активним соціальним служінням та сприянням побудови миру у різних конфліктних місцях світу. На сьогодні до цього руху приєдналось понад 60 тисяч людей на всіх континентах світу.

Спільнота св. Еґідія є присутньою також в Києві, Львові та Івано-Франківську.