Глава УГКЦ відвідує з душпастирським візитом Стемфордську єпархію
  • Птн, 10/08/2018 - 14:20

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 9-12 серпня 2018 року з нагоди 60-річчя створення Стемфордської єпархії перебуває з душпастирським візитом у цій єпархії.

Щороку святкування створення Стемфордської єпархії співпадає з Успенським відпустом у честь Божої Матері, який щорічно відбувається в Слоцбурзі під патронатом Згромадження Сестер служебниць Пречистої Діви Марії.

Душпастирський візит розпочався благодійною вечерею з нагоди приїзду Блаженнішого Святослава 9 серпня в приміщенні готелю Sheraton у Стемфорді. У п’ятницю, 10 серпня, Предстоятель відправить Літургію в каплиці семінарії 10.00 разом з владикою Павлом (Хомницьким) і духовенством. Після Літургії відбудеться конференція.

Того ж дня Глава Церкви прибуде в монастир Сестер служебниць у Слоцбурзі. На відпуст очікується тисячі паломників. В Успенському відпусті візьме участь кардинал Тімоті Долан, римо-католицький Архиєпископ Нью-Йорка.

Блаженніший Святослав візьме участь у декількох відправах відпусту, який відбудеться 11-12 серпня. 12 серпня о 10.30 Глава УГКЦ відправить Архиєрейську Службу Божу на головній площі монастиря у співслужінні єпископів і священиків.

Також на серпень цього року припадає 50-річчя першого приїзду Ісповідника віри та в’язня сибірських таборів, блаженної пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого до Стемфордської єпархії і США.