Глава УГКЦ висловив співчуття французькому народові у зв’язку з терактами
  • Втр, 13/01/2015 - 09:46

«З великим болем я довідався про страшну новину щодо терористичних актів у Франції. Від імені всіх вірних і єпископів Української Греко-Католицької Церкви я бажаю молитовно приєднатися до страждання засмучених горем родин і до смутку всіх сестер і братів нашого улюбленого французького народу», - написав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у листі-співчутті до Його Високопреосвященства Монсеньора Жоржа Понт’є, Архиєпископа Марселя, Голови Єпископської конференції Франції.

Глава УГКЦ відзначив, що після Революції гідності Україна також переживає період тероризму, який був принесений в нашу мирну країну ідеологією вторгнення і панування іншої країни, яка не сприймає нашої свободи політичних і релігійних виборів. Будучи християнами, ми ніколи не зможемо Погодитися ані на поодинокий тероризм, ані на тероризм якоїсь держави.

«Суворо засуджуючи цей жахливий акт, я хочу запевнити Вас, Ваше Високопреосвященство, у християнській солідарності і моральній підтримці з боку наших вірних у ці дуже важкі моменти, які переживають наші брати і сестри у Франції», - зазначається у листі-співчутті.