Глава УГКЦ висловив співчуття Євгенові Нищуку з приводу смерті матері Ганни Олексіївни
  • Суб, 14/07/2018 - 11:28

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав висловив співчуття пану Євгенові Нищуку, Міністрові культури України, з приводу відходу у вічність матері Ганни Олексіївни.

«Із великим сумом сприйняв вістку про те, що упокоїлася Ваша найдорожча мати – Ганна Олексіївна. Прийміть мої щирі співчуття та запевнення в молитвах за новопреставлену», – написав у листі-співчутті Блаженніший Святослав.

«Мати, – мовиться у листі, – це найдорожче, що ми маємо. Вона не тільки дає нам життя, але й частинку свого тіла, частину себе. Ми настільки з’єднані з нею невидимими вузами, що коли вони обриваються, відчуваємо неймовірний біль і самотність».

«Але як віруючі люди ми радіємо дійсністю, що близька людина не покинула нас назавжди, а через смерть, що для нас є пасхою (переходом), переставилася до вічного радісного життя зі Своїм Творцем. Сьогодні Ваша мати зібрала Вас усіх в останній раз. Стоячи біля її домовини, моліться за новопреставлену. Складіть подяку Богові, що Він сподобив Вас саме такої матері, яка навчила Вас бути доброю людиною та вірним сином. Нехай пам'ять про новопреставлену, виражена у Ваших молитвах, завжди скеровує Вас до наслідуванні її в щоденному житті», – написав Глава Церкви.

Блаженніший Святослав запевнив у своїй молитві, щоб Господь був милосердним до новопреставленої раби Божої Ганни і, простивши їй усі прогрішення, вольні й невольні, прийняв до Свого Небесного Царства та дарував вічне життя.

Фото з сторінки Євгена Нищука у Фейсбук