Глава УГКЦ висловив співчуття із приводу смерті сестри Теодозії
  • Срд, 15/04/2015 - 19:58

Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, висловив співчуття Преподобним сестрам Свято-Воскресенської обителі Згромадження святого Йосифа в Саскатуні (Канада) із приводу смерті сестри Теодозії.

У листі-співчутті зокрема йдеться : «Сьогодні ми отримали сумну звістку, що відійшла у вічність блаженної пам’яті сестра Теодозія зі Згромадження сестер святого Йосифа, що в Саскатуні.

Новопреставлена черниця є однією з найвизначніших постатей Української Католицької Церкви в Канаді, бо передусім дбала про відродження монашого життя в тій країні. У 2012 році я мав можливість відвідати обитель і освятити новоспоруджений храм, який був створений завдяки невтомній праці сестри Теодозії.

Сестра активно займалася соціальним служінням. Вона знана, мабуть, у всій Канаді тим, що заснувала, а відтак багато років розвивала старечий дім у Саскатуні, який міг послужити багатьом людям, навіть тим, котрим бракувало соціальної опіки в цій країні.

Покійна Теодозія також працювала з мирянами. Вона була духовним провідником Ліги Українських Католицьких Жінок Канади, надавала особливого тону і духу тій жіночій спільноті. Крім того, завдяки ідейному натхненню сестри  ця Католицька Ліга почала існувати в нашій Церкві в Україні, зокрема в Києві та Київській архиєпархії.

Разом із тим ваша співсестра була одним із найбільших фундаторів і доброчинців нашого Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Завдяки жертовній праці сестри Теодозії та її спільноти був споруджений мармуровий вівтар в нашому соборі, який завжди буде духовним пам’ятником сестрі Теодозії в серці нашої Церкви – Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Сьогодні, коли ми прощаємося зі сумом із подвижницею монашого життя,  – життя служіння ближньому і Церкві, молимося, щоб Господь Бог прийняв її у своїй небесній оселі. Молимося, щоб її приклад послужив багатьом богопосвяченим особам, мирянам і просто добрим людям, як треба служити Богові й Церкві.Сестро Теодозіє, вічная Вам пам’ять!»