Глава УГКЦ висловив співчуття Святославу Вакарчуку з приводу смерті його батька
  • Суб, 04/04/2020 - 22:18

Блаженніший Святослав висловив співчуття Святославу Вакарчуку, народному депутатові України, з приводу відходу у вічність його батька Івана Вакарчука.

«Із великим сумом сприйняв я звістку про те, що упокоївся в Господі Ваш дорогий батько Іван. Прийміть від мене щирі співчуття та запевнення в молитвах у наміренні новопреставленого», – написав у листі-співчутті Блаженніший Святослав.

«Батько, – мовиться у листі, – це той чоловік, справу якого ми продовжуємо в нашому житті. Допоки батько живий, ми сміливо йдемо вперед, знаючи, що там, позаду, є той, хто супроводжує нас своїм теплим поглядом, тихою молитвою та батьківською настановою. Ми стаємо сиротами, коли, озирнувшись, нікого не бачимо... Залишилися тільки ніжні спогади про ті місця, «де читав перед сном тобі тато, а ти сидів коло вогнища з ним» (пісня «Мить»).

Предстоятель УГКЦ зауважив, що від ранку соціальні мережі переповнені співчуттями, спогадами, та інформацією про усі добрі здобутки  колишнього ректора Львівського університету, міністра освіти України, відомого науковця та великого українця, який «своєю самовідданою працею, щирою любов’ю до науки і людей заслужив сьогодні всі ці схвальні слова». Це, на думку Блаженнішого Святослава, є найкращою оцінкою його життя і підтримкою для скорботної родини.

«Сьогодні в сімейному колі складіть Богові сердечну подяку, що Ви сподобилися мати такого батька, чоловіка, дідуся...», – читаємо у листі-співчутті.

«Втрата батька – це тяжка подія для Вас і Вашої родини. Тому хочу розрадити Вас словами, які знаходимо у Святому Письмі – вічному Божому Слові: «Я – воскресіння і життя. Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши – житиме!» (Ів. 11, 24). Ми віримо, що Господь зарахував йому все добро, яке він вчинив протягом земного життя, і, відкривши для нього небеса, промовив: «Ти є син Мій любий, на якому спочиває Моє благовоління»», – написав Глава УГКЦ.

«Віддаємо душу новопреставленого раба Божого Івана в руки безмежного Божого милосердя та з вірою промовляємо: «Несказанної слави Твоєї сподоби, Христе, того, що до Тебе переставився, де є житло тих, які веселяться, і голос чистої радості», – сказано у листі Предстоятеля Церкви.