Глава УГКЦ: «Витривала молитва змінює молільника»
  • Нед, 01/02/2015 - 12:00

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав закликав бути витривалими в молитві до Бога. Про це він сказав сьогодні під час Архиєрейської Літургії в обителі Згромадження сестер милосердя святого Вінкентія УГКЦ, що у Львові.

«Ми мусимо бути витривалі в нашій молитві. Господь Бог закликає нас до цього. Витривала молитва не змінює Бога, до якого ми молимося. Витривала молитва змінює молільника», - сказав Блаженніший Святослав.

Проповідник зазначив, що в сьогоднішньому Євангелії ми чуємо притчу про несправедливого суддю, який ні Бога не боявся, ні людей не соромився. «Гадаю, якщо ми подивимося на тих суддів, які судять у нашому народі, то побачимо таких самих, які ні Бога не бояться, ні людей не соромляться. Не зважають на людську кривду, але шукають свого», - зауважив Предстоятель.

Та головне, продовжив він, цією притчею Христос хоче відкрити нам правду, ким є наш Бог, як наш Небесний Отець ставиться до кожного з нас. «Христос каже нам, що Бог не подібний до несправедливого судді. Бо несправедливий суддя врешті вислухав те, про що його просила та бідна вдова, тільки щоб вона більше не приходила до нього. Тобто він хотів її позбутися. Христос каже: наш Небесний Отець не такий. Він слухає і чує наші молитви. Немає жодного зітхання, жодної молитви, які б Господь не почув. Господь Бог є наш оборонець. У цьому сьогодні запевняє нас Христос», - наголосив Блаженніший Святослав.