Глава УГКЦ візьме участь у Папському Синоді в Римі
  • Пон, 01/10/2018 - 09:42

Глава Української Греко-Католицької Церкви 6 жовтня 2018 року в Римі візьме участь у XV-ій Звичайній загальній асамблеї Синоду Єпископів на тему: «Молодь, віра та розпізнавання покликання». У роботі Асамблеї візьме також участь владика Браєн (Байда), якого Синод Єпископів УГКЦ обрав делегатом від Української Греко-Католицької Церкви.

«Буквально за кілька днів я відбуваю до Риму, аби взяти участь у Папському Синоді, на який Святіший Отець скликає єпископів з цілого світу. Ми будемо шукати способу, як найкраще сьогодні посвідчити нашу віру і її передати молодим людям. Як нам сьогодні не соромитися нашого Спасителя перед цим родом прелюбодійним і грішним», – повідомив Предстоятель Церкви під час 23-ої Міжнародної прощі вервиці в Погоні на Прикарпатті 30 вересня.

У проповіді під час Літургії Глава Церкви попросив помолитися за Папу Франциска. «У ці останні дні я мав нагоду з ним молитися і він закликав усю Вселенську Церкву в жовтні місяці молитися на вервиці. Ми знаємо, як сьогодні з усіх усюд диявол особисто атакує Святішого Отця. Він потребує нашої молитви, нашої допомоги, солідарності і єдності. А хто як не ми, Українська Греко-Католицька Церква, яка понині на своєму тілі носить рани мучеництва за вірність наступнику апостола Петра», – відзначив Предстоятель УГКЦ.