Глава УГКЦ взяв участь у святкуваннях 22-ї річниці Незалежності України
  • Суб, 24/08/2013 - 16:28

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ та владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, взяли участь у державних святкуваннях 22-ї річниці Незалежності України за участі Президента України на Володимирській гірці у Києві.

Пригадуємо, що напередодні Дня Незалежності, Блаженніший Святослав, у коментарі для департаменту інформації відзначив що «ми, християни-українці, повинні замислитися над особистою відповідальністю за долю своєї незалежної держави. І ніхто з нас не має права перекласти на когось іншого відповідальність за долю України. Якщо ми справді разом діяльно любитимемо свою Батьківщину й щодня для неї будемо працювати й жити – тоді кожного дня утверджуватимемо її незалежність і сприятимемо тому, щоб вона зайняла гідне місце в сім’ї європейських народів».

Крім того, Предстоятель УГКЦ, наголосив, що «сьогодні люди часто зі споживацьким способом мислення кажуть: що мені дала Україна? Але християни повинні себе запитати, а що я дав Україні? Що я зробив для того, аби моя Україна стала кращою, сильнішою, могутнішою».

З нагоди Дня Незалежності у всіх храмах УГКЦ служитимуть Подячні Літургії і Молебні.

 

Департамент інформації УГКЦ