Глава УГКЦ взяв участь в Літургії з нагоди відкриття Конвенції «Лицарів Колумба» в м. Балтимор (США)
  • Срд, 08/08/2018 - 10:00

7 серпня в м. Балтимор (США) розпочалась 136-а Конвенція «Лицарів Колумба». Тема цьогорічної Конвенції «Лицарі Колумба — лицарі милосердя». Блаженніший Святослав взяв участь у Літургії з нагоди відкриття Конвенції, яку очолив Архиєпископ Балтимору та Найвищий капелан Ордену владика Вільям Лорі. Саме в м. Балтиморі був висвячений на священика засновник «Лицарів Колумба» праведний о. Майкл Макґівні.

10 кардиналів, 74 архиєпископи та єпископи, а також понад 100 священиків молились на Літургії з нагоди відкриття Конвенції. Від УГКЦ у спільній молитві взяли участь: владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський, владика Богдан (Данило), Єпарх Пармський, владика Давид (Мотюк), Єпарх Едмонтонський, владика Браєн (Байда), Єпарх Саскатунський, владика Андрій (Рабій), Апостольський адміністратор Філадельфійської архиєпархії, владика Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії, та владика Стефан (Сорока), Архиєпископ-емерит Філадельфійської архиєпархії.

Загалом в Конвенції беруть участь понад 2 500 делегатів з різних країн світу. Українську делегацію очолює п. Богдан Ковалів, Територіальний делегат України.

Як ми повідомляли, у понеділок, 6 серпня, розпочався офіційний візит Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава до Сполучених Штатів Америки, під час якого Предстоятель здійснить низку важливих зустрічей у Балтиморі, Стемфорді, Слоцбурзі та Філадельфії. Візит завершиться 22 серпня.