Глава УГКЦ: «Якщо є хлопці, які хочуть віддати життя на служіння Богові, то наша Церква і держава мають майбутнє"
  • Пон, 26/08/2013 - 10:12

Сьогодні, 25 серпня, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук під час Богослужіння здійснив Чин рукоположення двох дияконів - Тараса Гайванюка та Юрія Логази - у священики.

Під час проповіді Блаженніший Святослав наголосив: «Священик є не що інше, як рука Божа, яка тягнеться до нас. Саме священиче служіння, його присутність у житті віруючої людини є видимим знаком реальної і всемогутньої присутності Бога, який через свої Таїнства подає нам життя і веде нас цим житейським морем до певної пристані».

Крім того, Глава УГКЦ відзначив, що на межі людських можливостей віруюча людина досвідчує Божу присутність, - «не хаос, не смерть, а Життєдавця Бога, який простягає до неї свою життєдайну десницю». «І навіть тоді, коли віруюча людина сумнівається, грішить, падає, Бог не забирає від неї своєї руки. Віруюча людина, коли досвідчує межі своєї можливості, взиває до Бога так, як Петро: Господи, рятуй! Тоді Господь не мовчить і дозволяє пережити, можливо, найбільш критичні моменти нашого життя», – говорить Блаженніший Святослав.

По завершенні Літургії Предстоятель Церкви привітав нововисвячених священиків і побажав їм «жити відповідно до достоїнства, яке отримали». «Щоб дивлячись на вас, кожен зумів побачити присутнього воскреслого Христа», – сказав він. «Якщо серед молоді є хлопці, які все своє життя хочуть віддати на служіння Господу, то наша Церква і наша держава має майбутнє», – вважає Глава УГКЦ.

Відтак Блаженніший Святослав привітав гостей із Португалії – священиків латинського обряду, які були на Богослужінні.

Після Літургії нововисвячені ієреї Тарас та Юрій за звичаєм уділили вірянам своє перше благословення.

 

Департамент інформації УГКЦ