Глава УГКЦ закликає долучитися до вселенської молитви і посту за Ліван
  • Птн, 04/09/2020 - 10:28

Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, відгукуючись на прохання Папи Римського Франциска, закликає всіх вірних Української Греко-Католицької Церкви сьогодні, 4 вересня 2020 року, долучитися до вселенського дня молитви і посту за Ліван.

Святіший Отець Франциск під час загальної аудієнції у середу, 2 вересня, закликав усіх католиків і представників інших конфесій та релігій пережити всесвітній день молитви і посту за Ліван цієї п’ятниці, 4 вересня.

«Пожертвуймо нашу молитву за весь Ліван і за Бейрут. Виявімо близькість також і через конкретні жести милосердної любові, як і в інших схожих ситуаціях», – закликав єпископ Рима, запросивши також представників інших конфесій і релігій приєднатися до цієї ініціативи у притаманний для них спосіб.

З цієї нагоди від імені Папи Римського країну відвідає Державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін.

Нагадуємо, що попередньо Отець і Глава УГКЦ висловив духовну солідарність нашої Церкви зі Східними Католицькими Церквами регіону, усіма християнами і всім ліванським народом з приводу смертельного вибуху, яких пролунав у Бейруті 5 серпня 2020 року. Потужний вибух у столичному порту забрав життя понад сотні осіб і позбавив домівки близько 300 тисяч людей.

«Дорогі брати і сестри, ми поруч із вами. Ми просимо Господа, щоби Він полегшив ваші страждання, аби Він прийняв у свої обійми невинні жертви і Його нескінченна любов подала зцілення розбитим серцям! Нехай наш Господь, який своєю смертю та святим Воскресінням смерть подолав, прийме душі померлих і дарує їм вічний упокій у своєму Царстві. Нехай Господь дарує свій зцілюючий мир серцям усіх тих, хто втратив близьких у цій трагедії. Огортаємо вас своєю молитвою та солідарністю у вічній надії на воскресіння», – йдеться в листі Блаженнішого Святослава до чотирьох Патріархів Східних Католицьких Церков у Лівані.

Також 14 серпня 2020 року в Києві Глава УГКЦ зустрівся із ліванською делегацією на чолі з Послом України в Лівані, в ході якої було обговорено план допомоги постраждалим від вибуху в Бейруті.