Глава УГКЦ закликав вірних під час Різдва в Рік Божого милосердя, ділитися радістю і теплом своїх домівок та сердець
  • Чтв, 24/12/2015 - 16:31

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав закликав усіх вірних Церкви наповнити серця та домівки гостинністю до осіб, які потребують нашого милосердя, — вимушених переселенців, вдів, сиріт і напівсиріт, поранених, хворих чи звільнених з полону воїнів і волонтерів.

Про це йдеться у Зверненні Предстоятеля Церкви щодо святкування Різдва в Рік Божого милосердя до вірних УГКЦ, особливо тих, які об’єднані в різні мирянські спільноти та організації в парафіях.

«Запросивши цих людей до своїх домівок чи спільнот для спільного святкування Різдвяних свят, ми вітатимемо самого Христа-Подорожнього, бо Він чужинцем був і ми Його прийняли», – мовиться у Зверненні.

Предстоятель нагадує слова Папи Франциска, щоб відкрити «двері милосердя», не потрібно великих зусиль, а лише щирого бажання зустрітися з Христом. А це бажання обов’язково приведе нас до найбільш потребуючих.

Блаженніший закликав усіх вірних Церкви, особливо тих, які об’єднані в різні мирянські спільноти та організації в парафіях, звіщати Добру Новину про новонародженого Спасителя, ділитися радістю і теплом своїх домівок та сердець, прославляти Господа спільною молитвою у богослужіннях і святочною трапезою, дзвінкою колядою та гучним вертепом.

Комісія у справах мирян нашої Церкви у співпраці з Благодійним фондом «Карітас» та Координаційною радою душпастирства в кризових ситуаціях допоможуть віднайти контактні дані тих потребуючих осіб, які на запрошення зможуть розділити велике таїнство Божого милосердя в народженні Спасителя через святкування Різдва.