Глава УГКЦ закликав владик УГКЦ посприяти благодійній акції «Різдвяна свічка»
  • Птн, 01/11/2013 - 21:35

Високопреосвященним і Преосвященним владикам,
правлячим архиєреям Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ
Високопреосвященні та Преосвященні владики!

Уже 11 років поспіль благодійна організація «Карітас України» проводить акцію «Різдвяна свічка». Її метою є розповсюдження − передусім через парафії Української Греко-Католицької Церкви в Україні і за кордоном, а також через партнерські організації, спільноти та серед усіх охочих жертводавців − виготовлених руками неповносправної молоді різдвяних свічок. Зібрані пожертви через регіональні організації Карітасу України скеровуються на допомогу потребуючим дітям, дітям з неблагополучних та малозабезпечених родин, неповносправним дітям і молоді, дітям трудових мігрантів, сиротам і безпритульним дітям. Тисячі таких дітей мають можливість долучатися до роботи навчальних груп і творчих гуртків у дитячих соціальних центрах єпархіальних організацій Карітасу, брати участь у проведенні літніх таборів і відвідувати екскурсії, організовувати особливі свята й отримали матеріальну допомогу.

Акція «Різдвяна свічка» має за мету не лише зібрати кошти для допомоги потребуючим дітям, а й звернути увагу кожного з нас до проблем дітей, котрі живуть поряд із нами і перебувають у кризових обставинах життя. Потребуючим дітям важливо донести звістку, що Бог і люди навколо люблять їх, виявляють особливу увагу і піклування про їх майбутнє.

У цьому листі висловлюю своє благословення та підтримку щодо проведення організаціями Карітасу благодійної акції «Різдвяна свічка» та звертаюся до Вас із проханням сприяти в її проведенні.

Щиро відданий у Христі-Господі

 

† СВЯТОСЛАВ

Джерело: http://news.ugcc.org.ua