Глава УГКЦ запросив Предстоятеля УПЦ на освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового
  • Суб, 08/06/2013 - 12:30

7 червня в рамках візиту в Україну кардинала Курта Коха, президента Папської ради сприяння єдності християн, у Києво-Печерській лаврі відбулася зустріч із Митрополитом Володимиром (Сабоданом), Предстоятелем УПЦ. У зустрічі взяли участь: Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, Митрополит Антоній (Паканич), Керуючий справами УПЦ (МП), Архиєпископ Олександр (Драбинко), секретар Предстоятеля УПЦ, та Юрій Богуцький, радник Президента України і керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку.

 

Після слів привітань кардинал Курт Кох передав найщиріші вітання Митрополиту Володимиру від Святішого Отця Франциска.

 

Під час зустрічі йшлося про перспективи екуменічного діалогу в Україні. Митрополит Володимир констатував, що, на жаль, сьогодні на рівні пересічних вірних екуменічний діалог сприймається як зрада православ’я.

 

Блаженніший Святослав під час зустрічі привітав Митрополита Володимира з ювілеєм 1025-ліття Хрещення Русі-України і повідомив, що представники УГКЦ братимуть участь у всіх державних заходах з нагоди цього Ювілею. Крім того, Верховний Архиєпископ розповів про заходи, які відбуватимуться в УГКЦ з нагоди ювілею Хрещення Русі-України, зокрема про Всецерковну прощу до Києва та освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового.

 

Глава УГКЦ запросив Предстоятеля УПЦ узяти участь в урочистостях з нагоди освячення головного храму греко-католиків. «Це велика і радісна подія в житті нашої Церкви, але наша радість буде не повна, якщо разом із нами не буде наших православних братів», - зазначив Блаженніший Святослав.

 

Митрополит Володимир подякував за запрошення і побажав Божого благословення для завершення будівництва собору.

 

Як було повідомлено, 7 червня 2013 року в Інституті святого Томи Аквінського від 18.00 до 19.30 за адресою: вул. Якіра, 13, м. Київ, відбудеться круглий стіл, головним доповідачем якого стане кардинал Курт Кох. На заході також виступлять: Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Митрополит Антоній (Паканич), Архиєпископ Петро Геркулян (Мальчук), Ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні.

 

Крім того, кардинал Курт Кох відвідає Львів, де зустрінеться з викладачами та студентами УКУ та побуває у Свято-Успенській Унівській лаврі. 10 червня президент Папської ради сприяння єдності християн відвідає Ужгород та Мукачево.

 

Департамент інформації УГКЦ