Глава УГКЦ здійснить два візити на території Італії
  • Суб, 06/05/2017 - 09:49

15 травня розпочнеться пасторальний візит Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, до м. Тортона (Північ Італії) з нагоди свята Святого Луіджі Оріоне та святкування 15-річного ювілею діяльності Згромадження отців оріоністів в Україні. 17 травня на запрошення кардинала Гвалтєро Бассетті Глава УГКЦ здійснить офіційний візит в архиєпархію Перуджі.

Дводенна програма візиту Блаженнішого Святослава в м. Тортона передбачає участь у святкуваннях свята Святого Луіджі Оріоне, відвідини санктуарію Madonna della Guardia, де знаходяться мощі святого, і зустріч з місцевою ієрархією. Головною подією святкування 15-річчя діяльності отців оріоністів в Україні буде Архиєрейська Божественна Літургія, котру Глава УГКЦ очолить у співслужінні з місцевими ієрархами та преосвященним владикою Діонісієм, Апостольським візитатором. Богослужіння відбудеться в санктуарії Madonna della Guardia м. Тортона.  До участі в богослуженні запрошені також  місцеві українські мігранти та з інших громад УГКЦ на Півночі Італії.

17 травня Глава УГКЦ розпочне свій візит в архиєпархію Перуджі. У програмі візиту передбачено відвідини санктуарію Святого Франциска в Ассізі, візит у м. Урбанія до гробу слугині Божої Марії Терези Карлоні, тісно пов’язаної з особою патріарха Йосифа Сліпого, зустріч із членами доброчинної організації “La Gomena”. Крім того, Блаженніший Святослав очолить інавгурацію філософської конференції в перуджанському університеті. Архиєрей зустрінеться також з єпископами Умбрії та місцевою державною владою.

18 травня о 14:30 в катедральному соборі Святого Лоренцо архиєпархії Перуджі Блаженніший Святослав очолить молебень за Україну та виголосить проповідь до українських мігрантів Умбрії.

19 травня  о 18:00 в катедральному соборі відбудеться Меса, котру очолить кардинал  Гвалтєро Бассетті у співслужінні з Главою УГКЦ.

Додамо, що візит Предстоятеля УГКЦ до архиєпархії Перуджі відбувається вперше, у рамках цього візиту він матиме також нагоду зустрітися з українськими мігрантами Умбрії.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі