Глава УГКЦ: зрушити тіло нашого суспільства на шляху до християнського і європейського майбутнього
  • Нед, 04/08/2013 - 23:03

Бадьорися сину – бадьорися доню відпускаються тобі гріхи твої, щоб відновитися у Господі -  провідна тема Патріаршої Прощі до Крилоса, приуроченій 1025-му Ювілею Хрещення Руси України та 2013-му року – року Віри, яка відбувалася 3-4 серпня в Крилосі: 3 СЕРПНЯ – ЗУСТРІЧ ПІШИХ ПРОЧАН ТА ДУХОВНО-МУЗИЧНА ПРОГРАМА, 4 СЕРПНЯ – АРХІЄРЕЙСЬКА ЛІТУРГІЯ, яку очолив Глава і Батько УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук в співслужінні двох митрополитів і трьох єпископів (Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Львівський Кир Ігор Возняк, Єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл Колтун, Адміністратор Коломийсько-Чернівецької Єпархії, Екзарх Одесько-Кримський Кир Василій Івасюк та Адміністратор Стрийської Єпархії Кир Тарас Сеньків) в присутності представників влади Івано-Франківщини, народних депутатів та багатотисячної кількості вірних та гостей. ФОТОРЕПОРТАЖ

«…голос віри наших предків покликав нас до цього древнього Галича, який став спадкоємцем Київської держави і Церкви. Київ – Галич, саме ця вісь стала фундементом будівництва українського народу: християнського, європейського, який залишився вірним віри своїх батьків. Духовне послання наших пребатьків в цей Ювілейний рік ми відчитуємо і розуміємо – розвиваючи і примножуючи нашу віру….» - в час пастирської промови наголосив Глава УГКЦ Святослав. (ВІДЕО ПРОМОВИ БЛАЖЕННІШОГО)

Під час Літургії відбувся чин відновлення хресних обітів, після чого паломники прийняли Пресвяту Тайну Євхаристії.

«….чи можна бути здорова людина без віри у Бога, чи може бути здоровим суспільство де немає Бога – на ці питання дає відповідь сьогоднішнє Євангеліє. Ісус вополоченйи Бог прощає гріхи і подає його хворому нібито кажучи, що тіло є тільки знаком воплочення. Тільки  Повнота духа, душі і тіла проявляється в особі, тільки тоді вона може бути здоровою – неуламною. Гріх – це лихо і хвороба людини бо вбиває діяння духа у ній. Душа оживляє тіло для цього потрібно оновити нашу віру – щоб отримати прощення гріхів, яке отримуємо в час цієї прощі, бо умовою прощі є сповідь, очищення, яка оздоровляє і відновлює кожного з нас.

Не вдаваймося до зовнішніх, помпезних святкувань 1025-го Ювілею Хрещення, а сконсентруймося на внутрішньому відновленні, дотримаючись Божих Заповідей і тоді ми зрушимио все тіло нашого суспільства, яке відбулося колись на шляху до християнського і європейського майбутнього» - наголосив Блаженніший Святослав в час прощі.

Після Літургії Патріаршими-Ювілейними грамотами Блаженніший Святослав відзначив усіх тих, які спричинилися до розбудови Святої Церкви, зокрема відновлення древнього Галича та духовного центру Крилоса.

На завершення Блаженніший Благословив усіх прочан уділяючи Архієрейське благословеня, а священики окропили вірних цілющою освяченою водою.

Ієрей Юрій Трухан – прес-секретар Архієпархії. Світлии - Івано-Франківська духовна семінарія.

Джерело: http://ugcc.if.ua