Глава УГКЦ зустрівся із керівництвом Мазовецького воєводства і мером Варшави
  • Птн, 16/03/2018 - 08:36

У четвер, 15 березня 2018 року, у рамках візиту до Польщі, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся із п. Зджєжіславом Шіперою, Мазовецьким воєводою, та п. Вітольдом Пахльом, мером Варшави. Глава УГКЦ представив керівництву воєводства та столиці душпастирські потреби українців, які приїхали працювати до Польщі.

Під час зустрічі було зазначено, що своєю працею українці вносять свій внесок у загальне добро польської держави і таким чином сприяють її розвитку. Тому українські заробітчани мають право до того, щоб зберігати свою ідентичність і віру, тобто інтегруючись у суспільство, в якому живуть і працюють, не повинні асимілюватися. Керівництво воєводства і столиці запевнило Главу УГКЦ у тому, що буде докладати всіх зусиль, щоб забезпечити Греко-Католицькій Церкві у Польщі можливість мати власні місця для молитви і для плекання власної ідентичності вірних.

У зустрічах брали участь владика Євген (Попович), Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський, владика Володимир (Ющак), Єпарх Вроцлавсько-Ґданський, владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, о. Стефан Батрух, парох парафії Різдва Пресвятої Богородиці у Люблині, та о. Богдан Круба, парох парафії блаж. свящмч. Миколая у Варшаві.