Глава УГКЦ зустрівся із Послом ФРН в Україні
  • Нед, 02/04/2017 - 10:57

31 березня Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся із Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернстом Райхелем у Києві. Зустріч відбулася на прохання високопосадовця.

Посол високо оцінив соціальне служіння УГКЦ, зокрема потребуючим і тим, які постраждали від військових дій. Нещодавно п. Ернст відвідав БФ «Карітас Донецьк», що в Дніпрі, приміщення якого придбане за сприянням Німеччини. «Мене вражає активність і праця, яку здійснюють працівники даного БФ, допомагаючи особам, що постраждали від війни», - поділився він враженнями.

Крім цього, учасники зустрічі обговорили міжконфесійну ситуацію в Україні. Так, зокрема, Блаженніший Святослав розповів про діяльність ВРЦіРО: «Українське суспільство дуже довіряє Церквам і релігійним організаціям. Члени ВРЦіРО кілька років тому здійснили поїздку до Берліну, де мали нагоду спілкуватися із представниками влади і релігійного середовища Німеччини». Посол зацікавився діяльністю ВРЦіРО, яка, на його думку, служить спільному благу, попри те, що її члени є різними: «Заради спільного блага ви вмієте об’єднуватися».

Співрозмовники зачепили й тему ролі УГКЦ в громадянському суспільстві. Глава Церкви розповів про ініціативу національного Форуму трансформації України, що становить собою мережеве суспільство, яке об’єднує тих, хто прагне змін, реформ суспільства і є каталізатором діалогу між громадянським суспільством і парламентом. «Сьогодні дуже бракує спілкування громадянського суспільства із представниками влади. Політикум і владні структури живуть своїм життям…Тож завдяки такій ініціативі ми можемо послужити, не входячи в політичне життя, реалізації цього діалогу. Головна його мета – визрівання національно-соціального проекту будівництва європейської держави в Україні. Німеччина відіграє велику роль в подоланні конфлікту на Сході України, зокрема в зупиненні агресора», - сказав Глава УГКЦ п. Ернсту.