Глава УГКЦ зустрівся із українською молоддю у Польщі
  • Нед, 03/06/2018 - 10:10

В суботу, 2 червня 2018 року, в Катедральному соборі Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Вроцлавсько-Ґданської єпархії відбулася зустріч Постійного Синоду УГКЦ з молоддю.

На початку зустрічі Молебень до Пресвятої Богородиці очолив владика Володимир (Ющак), Правлячий єпископ Вроцлавсько-Ґданської єпархії. Відтак відбулася щира невимушена бесіда Отця і Глави УГКЦ з молоддю, в ході якої Блаженніший Святослав відповів на численні запитання молодих людей, чисельно присутніх у катедральному соборі.

Він, зокрема закликав їх бути собою, залишитися вірними своїм духовним і національним корінням. «З досвіду нашої діаспори можна сказати, що залишається собою тільки той, хто був у Церкві», - зазначив Блаженніший Святослав. Решта, на його думку, «загубилися внаслідок швидких асиміляційних процесів.

Отець і Глава УГКЦ наголосив на важливості навчати своїх дітей української мови і передавати святу віру, бо це допоможе залишитися їм зі своїм корінням.

Оскільки в Польщі поширене явище мішаних міжнаціональних подружь, Блаженніший Святослав просив українців не тільки зберегти свою віру і культуру, але й ділитися своїм духовним багатством з іншими людьми. 

На завершення Блаженніший Святослав закликав молодь в усіх обставинах життя шукати Бога, особливо у важких моментах самотності, духовного пригноблення і різного роду труднощів.

Серед виступаючої молоді та парафіян катедрального собору, особливо глибоке враження на присутніх справило свідоцтво п. Наталії, переселенки з Луганщини, яка розповіла свій шлях до Бога та як вона віднайшла свою національну та християнську ідентичність завдяки зустрічі з Греко-Католицькою Церквою в Україні. Перебуваючи у Вроцлаві вона продовжує свій духовний досвід вже будучи активною парафіянкою нашої місцевої громади.