Глава УГКЦ зустрівся з командувачем Національної гвардії України
  • Втр, 14/04/2020 - 21:18

14 квітня 2020 року Блаженніший Святослав, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся з командувачем Національної гвардії України генерал-лейтенантом Миколою Баланом. Зустріч відбулася у резиденції Глави УГКЦ. Учасником розмови був о. Андрій Зелінський, ТІ, заступник керівника Департаменту військового капеланства.

У ході дружньої бесіди командувач розповів про основні напрямки розвитку Національної гвардії України, поділився власними думками з приводу труднощів і можливостей, з якими в наш час зустрічаються військовослужбовці. Він особливо наголосив на важливій ролі, яку в забезпечені духовних потреб та психологічної рівноваги українських воїнів сьогодні відіграють військові капелани. Генерал висловив слова глибокої подяки за віддане служіння душпастирів Української Греко-Католицької Церкви.

Блаженніший Святослав вкотре підкреслив готовність нашої Церкви до співпраці в царині забезпечення духовних потреб військовослужбовців Національної гвардії України. Беручи до уваги виклики, що сьогодні стоять перед світом і нашою державою, Предстоятель УГКЦ підкреслив значення злагоди та взаєморозуміння в суспільстві, а також солідарного служіння українському народові, до якого покликані Церква та українські військові.

На завершення зустрічі командувач привітав Главу та вірян Української Греко-Католицької Церкви з прийдешніми Великоднем, а Блаженніший Святослав запевнив командувача у своїх молитвах і побажав усьому особовому складу Національної гвардії України міцного здоров’я та спокійного й мирного святкування світлого празника Воскресіння Христового.