Глава УГКЦ зустрівся з міністром закордонних справ Австрії
  • Пон, 10/03/2014 - 11:10

9 березня в Києві Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, зустрівся з міністром закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом.
 

У зустрічі також взяли участь генеральний секретар МЗС Австрії Міхаель Лінгарт та посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм.

Під час діалогу сторони обговорили події, які в ці місяці відбуваються в Україні. Глава УГКЦ подякував європейській спільноті за увагу і турботу, які вона приділила і приділяє Україні, зокрема за готовність лікувати у своїх клініках постраждалих мітингувальників.

На це міністр закордонних справ зазначив: «Європа не могла відводити погляд, коли в безпосередній близькості розстрілювали людей. Насильство не повинно залишатися безкарним».

Також Себастіан Курц запевнив Предстоятеля УГКЦ у тому, що Австрія завжди буде стояти на позиції збереження цілісності й соборності України.

На завершення зустрічі Блаженніший Святослав подарував достойному гостеві презентаційне видання «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження».

Департамент інформації УГКЦ