Глава УГКЦ зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Іспанії в Україні
  • Птн, 05/06/2020 - 15:28

Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся сьогодні, 5 червня, із Надзвичайним і Повноважним послом Іспанії в Україні Сільвією Йозефіною Кортес Мартін. Зустріч відбулася на прохання пані Посла.

Під час розмови пані Посол відзначила активну суспільну роль Української Греко-Католицької Церкви, зокрема соціальне служіння в умовах пандемії. У розмові пані Мартін підкреслила, що суспільство щоразу краще розуміє різницю між Церквою і церковним зібранням.

Було зазначено, що Церква ‒ це потужна моральна сила, яка надає глибоку духовну і психологічну підтримку людям, які переживають час коронавірусної епідемії. Людство переживає період страху і браку суспільного спілкування. Відчуваємо момент, в якому сім’я є фундаментом, де люди відчувають себе захищеними і отримують можливість пережити непростий час.

Під час зустрічі зауважили, що сьогодні Церква у своєму соціальному вимірі як та, яка підтримує найбільш потребуючих і незахищених, показується важливою підвалиною і невід’ємною частиною громадянського суспільства.

Окремо сторони говорили про роль Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. Зокрема відзначили її активну позицію в процесі побудови стосунків між громадянським суспільством і українською владою. Глава УГКЦ підкреслив, що Всеукраїнська рада Церков нині є голосом людей, скерованим до влади, яка приймає непрості і часом непопулярні рішення для того, щоб зберегти життя своїх громадян.

Важливою темою для обговорення між сторонами стало питання захисту гідності жінки. Вони підкреслили важливість християнського розуміння гідності жінки. На думку співрозмовників, саме такого свідчення сьогодні потребує українське суспільство.

Глава Церкви подякував пані Мартін за її працю і візит. Зокрема за те, що вона цікавиться життям релігійного суспільства України.

Блаженніший Святослав висловив співчуття народу Іспанії у зв’язку з пандемією. Позаяк Іспанія є однією з найбільш зранених країн Європейського континенту.

Предстоятель УГКЦ розповів дипломатці про життя української громади в Іспанії, зокрема про діяльність духовенства. Відтак подякував за всі моменти зичливості, які іспанський народ і суспільство виявляють до українців, що сьогодні проживають і працюють в Іспанії.

Насамкінець сторони обмінялися пам’ятними подарунками. Глава Церкви подарував пані Мартін медаль, випущену з нагоди освячення Патріаршого собору. А пані Посол підкреслила, що Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві є справді центром глобальної спільноти УГКЦ, зокрема він став осердям духовного життя для українців в Іспанії.