Глава УГКЦ зустрівся з очільниками Державного Секретаріату Апостольської Столиці
  • Втр, 03/07/2018 - 22:20

Під час робочого візиту до Апостольської Столиці 2-3 липня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, зустрівся з Кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Апостольської Столиці, та архієпископом Поль Річардом Галлагером, відповідальним за міждержавні відносини. Зустріч відбулась на прохання Глави УГКЦ.

Під час зустрічей сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію та міжцерковні відносини в Україні. Окрему увагу було присвячено зокрема ролі та місії УГКЦ в побудові справедливого суспільства та її участі у житті громадянського суспільства в Україні.

Глава УГКЦ ще раз засвідчив позицію УГКЦ щодо перемовин, які ведуться між Православними Церквами та Константинопольським Патріархатом у справі зцілення поділів та міжнародного визнання українського православ’я. Зокрема, було обговорено роль української держави в цьому процесі та наслідки для душпастирського служіння УГКЦ.

Кардинал Паролін запевнив повну підтримку для УГКЦ збоку Апостольської Столиці та висловив вдячність за євангельську турботу у збереженні та свідченні єдності Христової Церкви довкола служіння наступника апостола Петра.

фото з архіву

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі