Глава УГКЦ зустрівся з представниками Спілки української молоді з 12 країн світу
  • Чтв, 22/11/2018 - 14:15

21 листопада 2018 року Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав зустрівся у с. Княжичі поблизу Києва зі Світовою управою Спілки української молоді та поспілкувався із представниками світової СУМівської спільноти і 12 країні світу.

Зустріч відбулася у день Архистратига Михаїла, який є покровителем СУМу. Також у цей день Україна відзначає День Гідності і Свободи. П'ять років тому настав абсолютно новий період в Україні – почалася Революція гідності і вона досі триває.

На думку Глави Церкви, Господь Бог дарує нам унікальні можливості, і ми не маємо права їх занедбати. «Свобода – це є духовне поняття. Можна не мати зовнішнього примусу і не почуватися свобідним. А можна бути в концтаборі, сталінському таборі, і лишатися свобідною людиною. Ми маємо незалежну державу, але ще мусимо збудувати вільну Україну», – сказав Глава УГКЦ.

Одним з великих викликів, які сьогодні стоять перед Україною, на думку Глави Церкви, – колосальна хвиля міграції. «Це можна по-різному оцінювати, але ми сьогодні переходимо до нового виду спільності людей. Весь світ сьогодні рухається... І активним ядром того руху, сьогодні є українська молодь. І всім організаціям треба рухатися за молоддю», – сказав він.

Блаженніший Святослав подякував представникам Спілки за те, що організація рухається за молоддю і задекларував, що з боку УГКЦ Спілка має справді надійного партнера. «З СУМом – не сумно. Давайте будемо разом здійснювати наші виховні заходи, як в Україні, так і в рамках світового українства. Хочу задекларувати абсолютну підтримку для СУМу, для всіх ваших справ гуртування і виховання української молоді на засадах любові до Бога, до свого народу, не тільки в Україні, а в цілому світі», – додав Предстоятель.

Духовний лідер українців висловив сподівання, що ця підтримка виллється в цілу низку різних ініціатив.

Цілий жовтень місяць вся Католицька Церква відклала набік всі інші справи і зосередила свою увагу на темі молоді, її вихованні і покликанні в сучасному світі. «Я досі перебуваю під враженнями від Папського Синоду. І щоразу, то глибше починаю розуміти, наскільки відповідальним і непростим є завдання і Церкви, і зокрема СУМу, аби можна було глибокі засади гідності, свободи, відповідальності, добра прищепити нашій молоді», – поділився Глава Церкви.

Предстоятель зізнався, що відвідуючи країни по всьому світу, шукає контакти молодіжних організацій. І також подякував, що СУМ дуже активно намагається відкривати свої нові осередки, зокрема у нових громадах: Іспанії, Португалії. Висловив сподівання, що такі ж осередки будуть в Італії, Греції, Ізраїлі, ОАЕ, Південній Африці та всюди, де вже є українці та УГКЦ.

Також Глава Церкви закликав СУМ рухатися на Схід України, адже саме там сьогодні кується майбутнє України.

«Українська молодь, зокрема на Сході України, у Центрі, Півдні, дуже потребує вашої присутності. «Сьогодні відкриваються унікальні можливості. Серця молодих людей відкриті до нової дійсності. Такі спільноти як СУМ мають абсолютне відкрите поле для праці», – сказав Блаженніший Святослав.