Глава УГКЦ зустрівся з Прем'єр-міністром України
  • Втр, 29/03/2022 - 14:35

В понеділок, 28 березня, у Києві Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Зустріч відбулася на прохання Глави УГКЦ.

Блаженніший Святослав передусім висловив Прем’єр-міністрові та органам державної влади особисту вдячність за мужню позицію у воєнний час. Глава Церкви подякував Главі Уряду і за співпрацю між Церквою і Державою в обставинах війни та запевнив у молитовній підтримці з боку УГКЦ.

Сторони також обговорили економічні та гуманітарні обставини життя України в час війни. Прем’єр-міністр розповів про виклики, які стоять перед економікою Держави, і про збитки, яких завдала війна, а також поділився баченням Уряду щодо відповідей на ці виклики.

Глава УГКЦ представив прем’єру-міністру способи служіння УГКЦ в умовах війни, особливо на території ведення бойових дій. Зокрема Блаженніший Святослав розповів про логістику доставки гуманітарної допомоги, про допомогу людям, які намагаються евакуюватися із зони бойових дій, та допомогу внутрішньо переміщеним особам в центрі та на заході України та країнах Європи.

Пан Денис Шмигаль висловив вдячність Церкві за приклад відданого служіння народові. Церква, за його словами, є важливою інституцією для надання невідкладної гуманітарної допомоги там, де є найбільша потреба.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо того, яким чином можна інтегрувати внутрішньо переміщених осіб, щоб економіка України могла запрацювати для їх добра, а також обговорили способи допомоги малому і середньому бізнесу в час війни в Україні.