Глава УГКЦ зустрівся з виконувачем обов’язків міністра закордонних справ України
  • Втр, 01/04/2014 - 13:03

У понеділок, 31 березня 2014 року, відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви, з виконувачем обов’язків міністра закордонних справ України паном Андрієм Дещицею.

Під час зустрічі було обговорено низку питань, пов’язаних із діяльністю УГКЦ на міжнародному рівні та узгоджено позиції спільного свідчення – Державою і Церквою – перед світовим співтовариством єдності народу України та його відданості ідеям миру, демократії, взаємодопомоги і прав людини.

У розмові було позитивно оцінено дотеперішню міжнародну діяльність всієї релігійної спільноти України та УГКЦ зокрема в питаннях євроінтеграції нашої держави, консолідації українства в усьому світі та залученні його великого потенціалу до відродження Батьківщини.

Блаженніший Святослав висловив вдячність Міністерству закордонних справ України та особисто міністрові за чітку позицію у відстоюванні інтересів нашої держави перед світовим співтовариством у теперішній складній для України ситуації. Глава УГКЦ запевнив пана Дещицю у всебічній підтримці такої діяльності всіма доступними і легітимними засобами та способами, а особливо – молитвою.

Сторони визнали позитивним налагодження такого прямого діалогу та висловили бажання в майбутньому проводити подібні зустрічі задля узгодження позицій та опрацювання планів діяльності.

На зустрічі також були: пан Володимир Яценківський, директор Департаменту зв'язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України, і митрофорний протоієрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні. 

Департамент інформації УГКЦ