Глава УГКЦ звернувся до учасників ІІ Міжнародної конференції «Відродження гідності людей золотого віку в українському суспільстві»
  • Втр, 26/11/2019 - 12:52

25-27 листопада 2019 року проходить ІІ Міжнародна конференція на тему: «Відродження гідності людей золотого віку в українському суспільстві», яка з благословення владики Василя Тучапця, екзарха Харківського, організована в Харківському екзархаті Патріаршою комісією у справах родини.

«У сучасному глобальному світі завдяки досягненням медицини та пропагуванню здорового способу життя вік людини продовжується. Однак різні фактори впливають на те, що народжуваність зменшується і суспільства старіють – не виняток Україна. Перед Церквою і Державою постають нові виклики, і то щоразу сильніше – як гідно забезпечити духовні та матеріальні потреби людей літнього віку? Наша Церква вже багато років тому почала вивчати це питання та шукати способів для активного й повноцінного життя літніх людей і подолання стереотипів стосовно цієї чисельної частини суспільства», – звернувся у листі Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, до Анни Єви Боднар та до учасників заходу.

І згодом додав:  «Сьогодні ви тут, в Олефірівці, зібралися з різних державних і церковних установ Польщі та України, щоб об’єднати свої зусилля, обмінятися досвідом для продовження реалізації проєкту «Шануй батька і матір…» (був започаткований у 2016 році на Старосамбірщині Львівської області), головною метою якого є відродження гідності людей золотого віку в українському суспільстві. Поставлена мета важлива як для Церкви, так і для Держави».

До слова, учасники конференції – представники соціальних структур державних (Департаменти соціальної політики Львівської, Полтавської, Харківської та Сумської області а також з Польщі), церковних (отці та монаші спільноти Харківського  екзархату та представники Карітасу з України), ВНЗ, що займаються питанням дотичним до тематики конференції.

Місце проведення: Центр санаторного типу «Миргород» (вул. Шевченка, 29), с. Олефірівка (4 км від селища Великі Сорочинці) Миргородський район, Полтавська область.