Глава УГКЦ у Львові освятив храм Святого Миколая
  • Пон, 10/06/2013 - 20:25

9 червня 2013 року Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, освятив храм Святого Миколая, що є при монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини УГКЦ у Львові. Під час проповіді на Архиєрейській Літургії в Неділю сліпонародженого Предстоятель Церкви зауважив, що християни  повинні святкувати неділю як перший день нового тижня, тобто перший день нового створення. «Бо ми  у собі носимо ту силу, яка здатна перемінити, преобразити і просвітити все. А Христос у своєму воскресінні є тим світлом, що просвічує і освячує кожну людину, яка приходить на світ», – пояснив проповідник. Він наголосив на тому, що коли людина починає жити глибоко духовним життям, вона стає іншою. «Якщо людина щиро вірить у Бога, вона передає ту віру своїй родині, зокрема дітям. І така сім’я стає новою, бо вона переживає нове створення», – зазначив Верховний Архиєпископ УГКЦ.

 

За словами Блаженнішого Святослава, через молитви під час освячення храму Господь Бог наново його будує. «Господь створив цей день, освячуючи та оновлюючи цей храм, щоб омити нас з вами – Церкву Христову», – додав проповідник.

 

Глава УГКЦ також поділився з присутніми в храмі своїми думками, викликаними його нещодавніми подорожами греко-католицькими парафіями України та світу: «Я відвідую багато різних наших громад: маленьких і великих, як в Україні, так і закордоном, і бачу те велике діло відродження, яке чинить Бог у Церкві. Наша Церква росте і розвивається у всьому світі. Отже, збуваються слова Митрополита Андрея (Шептицького), які він промовив уже на смертному ложі про те, що УГКЦ буде знищена, але її чекає і воскресіння та нове створення і вона засяє своєю славою на весь світ».

 

Наостанок Першоієрарх УГКЦ зазначив, що для нього цей храм є особливим. «Я ніколи не думав, що буду освячувати храм Святого Миколая. Пригадую, як ще владика Ігор (Возьняк) благословляв мене на служіння в ньому. Сподіваюся, що храм стане особливою присутністю Бога і святого Миколая», – закінчив він.

 

Наприкінці о. Орест Демко, капелан храму Святого Миколая при монастирі сестер Пресвятої родини УГКЦ, подякував Главі Церкви: «Старання людей та їхні молитви сьогодні знаходять звершення через архиєрейські руки Глави Церкви».

 

Департамент інформації УГКЦ