Глава УПЦ МП проігнорував зустріч у Києві з представником Папи
  • Чтв, 11/12/2014 - 11:26

Спеціальний представник Ватикану і Папи Римського кардинал Крістоф Шенборн зустрівся в Києві з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Києві. Серед учасників зустрічі не було представника Української Православної Церкви Московського Патріархату, яка є повноправним членом Ради.

З цього приводу Кардинал Шенборн висловив своє здивування: "Це було заплановано, це було оголошено, і всі були запрошені на цю зустріч".

У свою чергу, глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет повідомив журналістам, що причина, з якої на зустріч з спецпредставником Ватикану не прийшли представники УПЦ МП, йому невідома.

"Ми не знаємо, чому не було сьогодні на зустрічі з високоповажним кардиналом представників Московського патріархату.  Але вони повинні були бути, тому що є членами Всеукраїнської Ради Церков", - сказав Патріарх Філарет журналістам.

За його словами, представники УПЦ МП не взяли участь у заході Ради Церков вперше.

На зустрічі кардинал Шенборн зазначив, що Папа Римський Франциск солідарний з українським народом і молиться за нього.

"Бажання Святішого Отця очевидні - необхідно робити конкретні кроки для встановлення миру в Україні та використовувати всі способи і заходи, щоб цей мир настав вже сьогодні", - заявив Шенборн журналістам.

Він підкреслив, що перебуває з візитом в Україні , "щоб передати солідарність Папи Римського з народом України, який сьогодні страждає".

За словами Шенборна, Папа Римський Франциск "щодня молиться за Україну, молиться за біженців, які страждають, молиться за поранених, молиться за всіх, незалежно від того, яку релігію вони представляють, незалежно національності, мови, молиться за всіх людей України".

Відповідаючи на питання, чи планується візит Папи Римського в Україну, Шенборн сказав: "Я думаю, що важливо його запросити і просити його про такий візит". Від себе кардинал додав, що візит Понтифіка в Україну був би дуже важливим.