Глава Ватиканського телецентру про "телефонне душпастирство" Папи
  • Суб, 14/09/2013 - 21:08

"Телефонним душпастирством" назвав звичку Папи Франциска несподівано телефонувати своїм знайомим, а також невідомим йому людям, глава Ватиканського телевізійного центру о. Даріо Вігано. В інтерв'ю італійському журналу "Famiglia cristiana" священик розповів, що кілька днів тому мав аудієнцію у Папи Римського і задав йому низку запитань. Тим часом мова зайшла і про дзвінки Понтифіка. Останній поділився, що їх було набагато більше, ніж відомо з публікацій у ЗМІ.

Папа попросив о. Вігано розповісти журналістам, що "його телефонні дзвінки − це не сенсація". "Такий я є і завжди так робив в Буенос- Айресі. Отримував записку або лист від священика, який переживає труднощі, від сім'ї або в'язня і відповідав", − поділився Папа і додав, що в таких випадках йому простіше подзвонити тій чи іншій особі, щоб дізнатися подробиці про ситуацію і запропонувати вихід. "До одних я дзвонив, до інших писав", − сказав у бесіді Папа.

О. Вігано поділився, що одного разу і сам отримав дзвінок від Понтифіка, який побажав особисто привітати його з днем народження. За словами священика, Папа має серце співчутливе до потреб інших і хоче показати, що в очах Бога кожна особистість цінна, особливо, якщо вона переживає труднощі.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va