Глава виборчого штабу Гілларі Клінтон готував ліберальний бунт проти католицьких єпископів у США
  • Чтв, 13/10/2016 - 05:05

Як свідчить переписка, яка з’явилася в інтернеті на сайті WikiLeaks, керуючий виборчим штабом кандидата в президенти США Гілларі Клінтон Джон Подеста запустив цілий проект, щоб організувати ліберальний бунт проти католицького єпископату США, інформує «LifeSiteNews».

Як зазначає у своєму повідомленні про цю ситуацію американська католицька агенція CNA, Джон Подеста є декларованим католиком, випускником Джорджтаунського Університету. Листи, що потрапили в інтернет являють собою переписку між Джоном Подестою та Сенді Ньюмен – президентом ліберальної організації «Voices for Progress». Переписка носить промовисту назву «Католицька весна».

Подеста у своєму листі пише про те, як були сформовані так звані «католицькі» ліберальні групи, які агітуються за зміни в Церкві, щоб підривати Вчення Церкви, але також і вказує на їхній обмежений успіх.

«Ми створили серед католиків Альянс загального блага та Об’єднаних Католиків, щоб організувати відповідний рух», - пише Подеста – «але я думаю, йому не вистачає сил». Подеста також сподівається на прихід «католицької весни», яка має прийти з низу.

Певні групи були створені, або використовуванні демократами, ще до початку передвиборчих перегонів, з метою підтримки контрацептивної політики Барака Обами. Так Подеста і Ньюмен обговорюють можливість вбити клин між вірними та єпископатом використовуючи спірні моменти запровадженого Обамою медичного страхування.

До боротьби Подести проти єпископату також мала стосунок і дочка Роберта Ф. Кеннеді Кетлін Кеннеді Тавнсенд, яка входила до ради американського ліберального видання «National Catholic Reporter». Яка на Національній конференції Call to Action – організації, яка відкидає Вчення Церкви в питаннях сексуальності та священичих свячень жінок, напала на Вчення Церкви стосовно одностатевих «шлюбів», дослідження стовбурових клітин, абортів і оголосила вибір Барака Обами американським президентом чудовим ляпасом єпископатові.

З іншого боку, переписки Подести показують, що в штабі Клінтон не зовсім розуміють як функціонує Католицька Церква, що досить ускладнює йому завдання.

Цікаво зазначити те, що у Альянс загального блага визнають той факт, що їх фінансує Джордж Сорос.