Глави українських церков (крім УПЦ МП) попросили помилувати Тимошенко
  • Птн, 03/05/2013 - 14:17

Предстоятель Української православної церкви (Київський патріархат) Філарет, глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, предстоятель Української автокефальної православної церкви Мефодій, президент Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів В'ячеслав Нестерук, єпископ церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, архиєпископ Римо-католицької церкви в Україні Петро Мальчук звернулися до президента України Віктора Януковича з проханням звільнити Юлію Тимошенко від подальшого покарання, повідомляє прес-служба екс-прем'єра.

 

"Церква не втручається в державні справи, але, разом з тим, закликає до прощення, милосердя і любові до ближнього. Переконані, що помилування Юлії Володимирівни Тимошенко та звільнення її від подальшого покарання, стане проявом цих, Богом заповіданих чеснот", - йдеться у клопотанні предстоятелів християнських церков.

 

Як відомо, за весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було направлено більше 100 різних клопотань про помилування екс-прем'єра.

 

Раніше в адміністрацію президента було передано клопотання Львівської обласної, Луцької міської та Тернопільської міської рад, колишніх членів уряду України, представників громадськості практично всіх регіонів України.

 

З клопотаннями про помилування Тимошенко до Януковича також зверталися відомі українські дипломати, народні депутати-жінки, представники громадянського сектору України, відомі українські юристи, медики, а також архієпископи українських церков.

 

10 квітня аналогічний документ було передано Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

За матеріалами: ZN.UA