«Гнобителя не стане, глузливець зникне, пропадуть усі, що ширять неправду», – владика Богдан про українських в’язнів у російському полоні
  • Чтв, 10/03/2016 - 13:43

Питання визволення українських полонених з російського полону владики Постійного Синоду піднімали під час візиту до Рима. Апостольська Столиця запевнила, що вони наполегливо звертаються до російської влади про визволення полонених, передовсім Надії Савченко, яка на час візиту українських владик вже розпочала сухе голодування.

Про це у коментарі Департаменту інформації УГКЦ сказав владика Богдан, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, відповідаючи на запитання про визволення полонених з російської неволі.

«Духовно супроводжуючи наш народ в його паломництві до гідності і свободи, ми огортаємо молитвою не лише наших воїнів, які, ризикуючи життям, захищають рідну землю. В пам’яті зберігаємо долю десятків полонених, – синів і дочок української землі, – які зазнають утисків та наруги в російському полоні. Символом сили їхнього духа та незламної волі стала Надія Савченко, розправу над якою ворог прикриває фарсом несправедливого суду. Перед лицем усього цивілізованого світу агресор намагається зламати внутрішню силу та гідність захисників нашої вітчизни», – пояснив владика Богдан.

Секретар Синоду УГКЦ висловив переконання, що «Божа правда прокладе собі дорогу крізь людську злобу і ненависть, і ми станемо свідками здійснення слів пророка Ісаї: Гнобителя не стане, глузливець зникне, пропадуть усі, що ширять неправду».

Владика Богдан висловив свою підтримку усім правозахисникам і громадським організаціям та усім людям доброї волі в Україні та у світі, які співпереживають важку долю наших в’язнів та прикладають усіх можливих зусиль задля їх визволення.

«Закликаємо духовенство і вірних Української Греко-Католицької Церкви продовжувати усильні молитви за мир в нашій Батьківщині, за захист рідної землі від російського агресора та за визволення Надії Савченко і інших українських полонених», – наголосив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. 

Департамент інформації УГКЦ