«Голос мучеників» додала 4 африканські країни до списку місць, де переслідують християн
  • Срд, 18/01/2023 - 15:38

Організація зі спостереження за переслідуваннями «Голос мучеників» (VOM) додала 4 африканські країни до списку найнебезпечніших і найважчих місць, де переслідують християн. Про це йдеться у випуску щорічного Глобального молитовного довідника 2023 року.

Оголошуючи про випуск свого щорічного Глобального молитовного довідника 2023 року, організація «Голос мучеників» заявила, що додала та позначила Бенін, Демократичну Республіку Конго, Мозамбік та Нігер як «ворожі» нації.

VOM пояснила, що термін «ворожий» включає нації або великі території країн, де національні уряди намагаються забезпечити захист християнського населення, але християни регулярно переслідуються з боку сім’ї, членів спільноти та/або екстремістських груп через їхні свідчення.

Країна Бенін, яка межує із західною Нігерією, вважається батьківщиною вуду, і багато жителів півночі розглядають християнство як загрозу своїм традиційним віруванням.

У другій половині 2022 року в Беніні посилилося джихадистське насильство. Водночас наглядовий орган International Christian Concern (ICC) повідомляє, що екстремістські групи, пов’язані з «Аль-Каїдою» та «Ісламською державою», вже кілька років ведуть війну в Сахелі.

Зазначається, що «насильство повільно поширюється на південь та захід у сусідні держави, включаючи Буркіна-Фасо та Бенін».

Християни становлять приблизно 30% 13,3-мільйонного населення цієї невеликої західноафриканської країни, а євангелісти – близько 8%.