Голова Комісії УГКЦ у справах родин бере участь у VII Всесвітній зустрічі сімей, що проходить у США
  • Птн, 25/09/2015 - 13:51

У Філадельфії (США) розпочалася VII Всесвітня зустрічі сімей, яка проходить 22-27 вересня. Перших чотири дні події (22-25 вересня) відбувається конгрес родин, а в останні дні - зустріч за участю Папи Франциска. Як стверджують організатори, це є найбільша за кількістю учасників зустріч з усіх попередніх, в якій беруть участь представники з-понад ста країн світу. Делегатом УГКЦ з України є о. д-р Богдан Тимчишин, голова Комісії УГКЦ у справах родини.

 Гаслом зустрічі є: «Любов – це наша місія. Сім’я повна життя». Конгрес сімей складається із серії лекцій і панельних дискусій, присвячених завданням і викликам, якы постають перед сучасною сім’эю. Учасники розважають та дискутуватимуть про те, як краще доносити християнські цінності до сім’ъ. Обговорюються такі теми: “Життя згідно з образом Божим - створене для радості та любові”, “Світло сім’ї в темному світлі”, “Творіння майбутнього — репродуктивність християнської любові”, “Дар Божий та розуміння людської статевості”, “Сім’я — дім зраненого серця” та “Радість життям Євангелія”.

Завершиться захід спільними зустрічами з Папою Франциском та молитвою за всі сім’ї у світі, які несуть світло Христа для всіх людей. Всесвітня зустріч сімей є зустріччю - натхненням для Папи та всіх учасників Папського Синоду, що буде проходити у Ватикані від 4 до 25 жовтня цього року.